Estancia Residence Remodel

Before remodel, pony wall prohibited the use of the rooftop balcony space.

Before remodel, pony wall prohibited the use of the rooftop balcony space.

The Estancia residence remodel was a two phase project which involved the expanding of a rooftop terrace space to allow for users to occupy the space with a new and expanded live load and dead load. The project required demising an existing pony wall that prevented using the space, expanding the existing square footage by making the TJI structure more robust, installing a code compliant hand rail, installing new roof drains, and adding additional ambient lighting to provide some downlight.

The second phase of the project was the master bathroom remodel. The owner of the residence felt the bathroom was unpractical and offered very little in terms of amenities and storage space. The job entailed fully demising all the existing floor surface, sink surfaces, washer/dryer space, and shower wall curve. The new job included a large increase in storage space, with two sink bathroom vanities, a spacious powder area, an enclosed shower area and a coffee/refrigerator station behind.

Advertisements

One response to “Estancia Residence Remodel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s